• Betlehemskyrkan (map)
  • 11B Erik Dahlbergsgatan
  • Västra Götalands län, 411 26
  • Sweden

Välkommen till en stödkonsert för grundskolan l’École Bazilo i Port-au-Prince, med sångensemblen Amanda feat. Sanba Zao och Sten Källman. Medverkar gör också Amandas nystartade barnkör Lilla A. Kvällen bjuder på en härlig blandning av haitisk och svensk musik. Konserten ingår i Planeta Festival.

Cyklon är bandet med en exklusiv konsertturné under Planeta Festival. Trummor och sång direkt från Haiti med Sanba Zao, som är en förgrundsgestalt inom den haitiska rootsmusiken. Senast Sanba Zao gästade Planeta Festival var 2016, då med en bejublad konsert på Stora Teatern tillsammans med dottern Adjamile, sonen Woulele och Sångensemblen Amanda. På årets festival spelar trion Zao tillsammans med Sanna & Sten Källman från Göteborg. Det musikaliska mötet ger upphov till nya klanger, där även den nordiska musiken tar plats. Kvällens konsert är en stödkonsert för en av grundskolorna i Sanba Zaos kvarter hemma i Port-au-Prince.

I vintras inledde Göteborgs-saxofonisten Sten Källman ett skivprojekt tillsammans Sanba Zao med arbetsnamnet Drums & Wind. De första inspelningarna gjordes under januari 2019 i en studio i Port-au-Prince.

MEDVERKANDE
Louis Lesly ”Sanba Zao” Marcelin – sång, haitian percussion
Adjamile Marcelin – sång, haitian percussion
Woulele Marcelin – haitian percussion
Sten Källman – sång, saxofon
Sanna Källman – sång, percussion
Robin Johansson – saxofon
Sångensemblen Amanda
----------
Söndag 3 november 18.00
Cyklon – musik från Haiti
En stödkonsert för l’École Bazilio i Port-au-Prince.
Fri entré. Insamling.

Planeta Festival, med musik och dans från hela världen, www.planeta.se