AMANDA AKADEMI FÖR ALLA ÅLDRAR

 

Sångensemblen Amanda har under många år utforskat scenkonst i gränslandet mellan musik, dans och teater med musiken som manus. Med influenser från bl.a. Gunnar Ericsson, Mario Gonzales och Henric Holmberg, har Sångensemblen Amanda skapat avantgardescenkonst sedan 1988 med föreställningen Läckage.

Den kunskap, nyfikenhet och erfarenhet som präglat Amandas föreställningar och bidragit till det anseende som Sångensemblen rönt under de trettio år vi varit aktiva, delar vi nu med oss av.

Barn, unga och vuxna som är kreativa behöver en mötesplats och en arena. Men framför allt behöver de inspirerande vägledning och möjligheter att göra fördjupade erfarenheter med erfarna lärare och ledare. Amandas arbete har präglats av integration och fusioner inom scenkonstens olika genrer men också, en respekt för det mänskliga mötet och förundran över de andliga aspekterna av det mänskliga skapandet. Nu erbjuder vi en mötesplats i vår teater på Nordostpassagen 61c. Där håller vi i kurser, workshops och gör föreställningar med publik från alla åldrar.

Vi låter barn och vuxna utforska musik och kroppen med hjälp av rytmik och dans. Vi blandar teatertext med nyskapande musik och allt får plats på den scen vi har, Amandas Teater. Amandas teater är mötesplatsen och vi vill att alla ska känna sig välkomna både som publik och som artist. Att det ska finnas möjlighet. Amandas teater rymmer både det och framträdanden av etablerade musiker och artister i vår omgivning som också de delar med sig via workshops och masterclasses. Genom åren har vi skapat ett enormt kontaktnät som deltar i att berika de lärplattformar som finns på Amandas teater.

Mötet mellan teater, rörelse och musik är vår unika fusion. Däri finns vår grogrund och vårt möte med alla sorter och åldrar. Den konstform som vi tillsammans har uppfunnit, Modern scenisk kör. Några vill kalla det Nykör, i samma anda som nycirkus växt fram och blivit ett begrepp och en beundrad konstform över hela världen. 

   Amanda Education har fokus på musik/teater och skrivande och de sceniska blandformer som går att genomföra med hjälp av dessa konstformer. Det primära målet är att skapa ett kulturellt sammanhang och livsmening för människor i Göteborg men också i kranskommuner och andra intresserade runt om i Sverige.

 Välkomna till Amandas Teater och Amanda Education. Kom som du är!

AMANDAS TEATER

Sångensemblen Amanda

Masthugget
Nordostpassagen 61C
413 11 Göteborg


KURSER

Vi samarbetar med kurser.se där du hittar våra kurser.

Amandas kursportal är ett lätt sätt att boka eller köpa en av våra kurser. Vi arbetar med Scenisk Träning, Teater och Sång, gärna i kombination. Nybörjarkurser och Fördjupning men även Rytmik för barn och specialutformade Workshops för hela körer. De går också att boka via portalen.

Studentpris finns! Checka ut med faktura eller kort.

Anlita en regissör eller scenisk inspiratör från Sångensemblen Amanda. Amandas unika arbetssätt och förhållande till musik, ord och rörelse har fascinerat och inspirerat mängder av människor.

Sedan länge har körmedlemmar delat med sig av sina erfarenheter genom att hålla i mycket uppskattade workshops. Amanda har erfarenhet av att jobba med en mängd olika grupper i varierande storlek och nivå, med olika teman och infallsvinklar.
Boka via formuläret nedan eller via kursportalen ovan. Beskriv dina önskemål så syr vi ihop en lösning som passar era förutsättningar och er körlängtan. 

Name *
Name